A szeretet ünnepe
2018. december 14. írta: Exanimatus

A szeretet ünnepe

Adományozni nem csak az ünnepekkor lehet, de az való igaz, hogy az emberek adományozási szándéka ekkor a legmagasabb. Összegyűjtöttünk nektek 3 tippet, hogy hogy is tudtok segíteni ti, a szeretet ünnepén. Azt fontos megjegyezni, hogy ne azokat a dolgaitokat vigyétek a gyűjtőhelyekre, amiknek kukában lenne a helyük. Ezzel nem segítetek, hanem csak több munkát adtok az önkénteseknek, mert a szelektálással rengeteg idejük elmegy. 

 

MIKULÁS GYÁR

mik.jpg

Ez a hagyományosnak számító kezdeményezés, biztosan mindenkinek ismerős lehet. Az adományok átvételén a szervezők, kedves kis programokkal is készülnek. Az önkéntesek szétválogatják az ajándékokat, majd  a Magyar Vöröskereszthez juttatják őket, és ők azok akik rászorultsági alapon szétosztják őket.

Mit lehet adományozni? Tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű ruhát, takarót, játékot, könyveket.

Meddig? 2018. december 21-ig

Hol? A Millenáris Parkban 9 és 21 óra között, valamint a Lurdy Házban 10-től 19 óráig. Továbbá hivatalos MikulásGyár-gyűjtőpont a legtöbb posta is.

 

CIPŐDOBOZ AKCIÓ

dobozok-1.jpg

Ez az akció is ismerősen csenghet az adományozásban jártas emberek számára. Fontos, hogy már az elején eldöntsd, hogy milyen nemű és korú kisgyermeknek szeretnénk egy ajándékot összeállítani, aztán csomagold be őket egy cipősdobozba, és vidd el az egyik gyűjtőpontra.

 A Baptista Szeretetszolgálat eljuttatja a gyermekekhez még az ünnepek előtt.

Mit kerülhet a dobozba? Elsősorban mese-, ifjúsági könyv, színező, játékok, tisztálkodási szerek, íróeszköz és más iskolai felszerelés.

Meddig? 2018. december 20-ig

Hol? 294 gyűjtőponton, melyek listáját ITT találod.

 

ANGYALBATYU

angy.jpg

Itt is is karácsonyi ajándékot állíthattok össze egy rászoruló gyermek számára. Egy dobozba tegyél bármit, aminek a kiválasztott nemű és korú gyermek örülhet, majd vidd el egy gyűjtőpontra. Az ajándékokat a Katolikus Karitász juttatja el a gyermekekhez, akik családlátogatások alkalmával, a Karitász szervezeteinél, illetve ünnepi műsorok alkalmával veszik át még az ünnepek előtt.

Mit kerülhet a dobozba? Játékok, könyvek, színezők, tisztálkodási szerek, édességek, sapkák, sálak, iskolai felszerelés

Meddig? 2018.december 19-ig

Hol? Az Angyalbatyu gyűjtőpontokon, amelyek listáját ITT találod.

 

Ezen kívül fontos megjegyezni, hogy valamennyi anya- és gyermekotthon, jótékonysági- és civil szervezet is szívesen fogad adományokat, az év bármely időszakában.

A bejegyzés trackback címe:

https://exanimatus.blog.hu/api/trackback/id/tr3514482446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása